RAL 3022

Bristol, St Werburghs 

Set in a Victorian terrace, the house was gutted and stripped back to a blank canvas. With a tight budget, the aim was how to make the most of the space with little extensive remodelling to the house. The kitchen being at the back of the house and north-facing the key was to try and get as much light in as possible. This was done by switching a single door and window for a double french door and large picture window. These inexpensive of the shelf products create the same feeling of an extension for a fraction of the price.
The kitchen along one length of the wall houses all the kitchen appliances as well as some deep cupboards and drawers proving less is more. A vintage G-plan dresser holds all the china and glass wear. A mixture of furniture and kitchen units gives the room a homely laid back and relaxed feeling. 
The steel frame kitchen is powder-coated in RAL 3022. The cupboards, drawers and doors are birch plywood, left bare and finished with a matt lacquer. The worktop and sink are brushed stainless steel. 

It's an industrial kitchen with soft muted tones, materials and curves that sit perfectly against the raw plaster walls that are finished off with cheerful coloured painted strips.
A bespoke dining table and a built-in glass brick bench were also created for the space. 

RAL 9010

Battersea SW11

This compact and robust kitchen is designed and built for a chef who also owns a coffee distribution company with her partner.  This remarkable home was once a Victorian laundry; it has since been converted by Dingle Price of Pricegore Architects.  The beautifully bright interior spaces measure over 1,600 sq ft.

The client was very specific regarding the kitchen, requesting the units be small but functional, allowing the space to stay open to accommodate moveable islands on wheels.  This enables the space to be flexible enough to be used as a showroom as well as the clients’ everyday kitchen.  The tall narrow larder has deep pullout drawers that store's all the couple's dry goods. 

The materials used are steel frame units, powder-coated in RAL 9010, birch plywood and a stainless steel work surface. 

RAL 9005

Dulwich SE22

Dulwich Village was the location of this 1960s property. The whole downstairs was remodelled by architect firm A Small Studio. The growing family loved the location but needed more space so they converted the garage. The newly extended space housed the kitchen which is now bathed in light due to the glass roof ceiling light stretching the length of the kitchen.  The clients reused their existing kitchen cupboards and updated them with new faces, but now with a larger space, they wanted to add more storage and an island. 
We worked closely with the client to achieve exactly what they had hoped for. We designed a large double larder and fridge unit. The larder has extensive storage, housing a tea / coffee and toaster station. As well as food storage and spices. All drawers without hardware have a push tip open and closed system.

The Island measures 3 meters and houses double ovens, six sets of drawers, two cupboards and enough space to comfortably sit at the breakfast bar. The whole island was topped with a 5mm thick stainless steel worksurface.

The steel frame powder coated in Ral 9005, was slightly chunky and the faces of the units were made from oak veneer birch ply which has been stained with smoked ebony. Giving the wood warmth and allowing the grain to show through. 

It was a pleasure working with both clients and architects to achieve a really beautiful space that reflected the client's personality and style.

RAL 1005

Nottingham 

Just completed, this mustard yellow kitchen Ral 1005 is currently being fitted in its new home.
Its configuration is a classic u-shape. With the sink and dishwasher in the middle of the room, we backed these units with shelves and a breakfast bar to create a large island. The classic larder holds a huge capacity for jars and spices. A strong colour paired with a simple finish of the birch ply. We can not wait to see it in its new home amongst its brightly coloured floor. A cheerful kitchen to match its owners a fun, lively vibrant family!

RAL 6021

Victoria Park, Hackeny